Farmerzy z Ida - Virumaa przygotowują oryginalne niespodzianki dla gości Festiwalu Piosenki w Tallinie

Na Festiwalu Pieśni i Tańca, który co roku odbywa się w Tallinie, wśród poczęstunków po raz pierwszy zostanie zaprezentowany ekologiczny kozi ser – podaje ERR.

 

 

 

 

„Teraz przez prawie 24 godziny na dobę robimy sery, ponieważ gospodarstwo nasze jest nie duże, a dopiero niedawno otrzymaliśmy licencję. Aby zachować twarz podczas festiwalu, musimy bardzo ciężko pracować "- powiedział Martin Repinsky, właściciel farmy kóz Konju.

 

 

 

Ida – virumskie gospodarstwo jest największym producentem koziego sera w regionie Morza Bałtyckiego. Obecnie hodowanych jest tam 450 kóz, ale właściciele nie zamierzaj na tym poprzestawać.

 

 

 

„Teraz projektujemy farmę na 10 tys. zwierząt, która będzie największa w Europie. Planuje ją zbudować w Kuremäe (Gmina Illuka). Jednocześnie jesteśmy zainteresowani eksportem na rynki europejskie” -  powiedział Martin Repinsky.

 

 

 

Ser z Konya to ostatnio jedna z wizytówek żywnościowych Estonii. Produkt będzie prezentowany na styczniowych targach Grüne Woche w Berlinie. Więcej informacji  na ten temat – tutaj.

 

 

Brak oceny

Odpowiedzi

Dodaj nową odpowiedź

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
CAPTCHA
To pytanie jest konieczne w celu eliminacji botów
  _           _       ____    _       ____  
(_) _ __ | |__ |___ \ | | | _ \
| | | '_ \ | '_ \ __) | | | | |_) |
| | | |_) | | |_) | / __/ | |___ | _ <
|_| | .__/ |_.__/ |_____| |_____| |_| \_\
|_|
Enter the code depicted in ASCII art style.

Podobne filmy wideo

W Tallinie rozpoczął się tydzień restauracji

2012-11-03 00:36

Ziemniaki: estońskie smaki

2012-11-16 23:37

Estońska kuchnia

2012-11-17 17:01

Estoński piernik - Piparkook (świąteczne ciasteczka)

2012-11-17 18:04