Przepis: szwedzkie naleśniki

Przepis: szwedzkie naleśniki

 

 

 

Składniki:

 

 

  • 700 ml mleka
  • 300 g mąki
  • 8 jaj
  • 100 g cukru
  • sól do smaku
  • masło

 

 

Przygotowanie:

 

Wymieszać mąkę z mlekiem, żółtkami, cukrem i sól (do smaku). Z oddzielonego od żółtek białka ubić pianę. Następnie ubitą pianę delikatnie dodać do przygotowanego uprzednio ciasta. Całość wymieszać. Na rozgrzanej patelni stopić masło i smażyć na nim naleśniki - najpierw z jednej strony, potem z drugiej. Uzyskany naleśnik złożyć na pół i obsmażyć delikatnie z obu stron. Naleśniki podawać z dżemem, marmoladą lub miodem.

 
Brak oceny

Odpowiedzi

Dodaj nową odpowiedź

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
CAPTCHA
To pytanie jest konieczne w celu eliminacji botów
  _           _____   _  _         _   _ 
(_) __ __ | ____| | || | | | | |
| | \ \ / / | _| | || |_ _ | | | |
| | \ V / | |___ |__ _| | |_| | | |
|_| \_/ |_____| |_| \___/ |_|
Enter the code depicted in ASCII art style.

Podobne filmy wideo

Mulgikapsad danie główne - estoński przepis

2012-10-23 22:25

Lecznicze właściwości żurawiny

2012-10-26 21:44

W Tallinie rozpoczął się tydzień restauracji

2012-11-03 00:36

Ziemniaki: estońskie smaki

2012-11-16 23:37