Przepis: szwedzkie naleśniki

Przepis: szwedzkie naleśniki

 

 

 

Składniki:

 

 

  • 700 ml mleka
  • 300 g mąki
  • 8 jaj
  • 100 g cukru
  • sól do smaku
  • masło

 

 

Przygotowanie:

 

Wymieszać mąkę z mlekiem, żółtkami, cukrem i sól (do smaku). Z oddzielonego od żółtek białka ubić pianę. Następnie ubitą pianę delikatnie dodać do przygotowanego uprzednio ciasta. Całość wymieszać. Na rozgrzanej patelni stopić masło i smażyć na nim naleśniki - najpierw z jednej strony, potem z drugiej. Uzyskany naleśnik złożyć na pół i obsmażyć delikatnie z obu stron. Naleśniki podawać z dżemem, marmoladą lub miodem.

 
Brak oceny

Odpowiedzi

Dodaj nową odpowiedź

Zawartość pola nie będzie udostępniana publicznie.
CAPTCHA
To pytanie jest konieczne w celu eliminacji botów
        _   _   _              _       ____  
____ | | | | | | __ __ _ | |__ | _ \
|_ / | | | | | |/ / / _` | | '_ \ | | | |
/ / | |_| | | < | (_| | | | | | | |_| |
/___| \___/ |_|\_\ \__, | |_| |_| |____/
|_|
Enter the code depicted in ASCII art style.

Podobne filmy wideo

Mulgikapsad danie główne - estoński przepis

2012-10-23 22:25

Lecznicze właściwości żurawiny

2012-10-26 21:44

W Tallinie rozpoczął się tydzień restauracji

2012-11-03 00:36

Ziemniaki: estońskie smaki

2012-11-16 23:37